Oma Lääkärisi Tesoma

Muutokset toiminnassa koronavirusepidemian vuoksi

Koronavirusepidemian vuoksi toivomme yhteydenotot ensisijaisesti puhelimitse tai digiklinikan kautta. Suosittelemme käyttämään Mehiläisen Digiklinikkaa. Digiklinikka löytyy osoitteesta oma.mehilainen.fi tai puhelimesi sovelluskaupasta. Valitse asiointikanavaksi ”Digiklinikka Tesoma” Digiklinikan etusivulla. Tällöin palvelu on maksuton.

Kiireettömiä asioita (muun muassa lausunnot, kiireettömät toimenpiteet ja määräaikaiskontrollit) hoidetaan rajoitetusti epidemian aikana. Pyrimme hoitamaan osan kiireettömistä vastaanotoista puhelimitse.

Työntekijöiden ja erityisesti iäkkäiden asiakkaiden suojelemiseksi haluamme välttää koronaviruksen leviämistä tiloissamme. Tämän vuoksi toivomme, että tulette paikalle juuri ennen sovittua vastaanottoaikaa. Lähetämme sairaslomatodistukset tms. kotiin postitse. Älkää tuoko terveysasemalle papereitanne tms. vaan ottakaa niistä kuva ja lähettäkää ne meille Digiklinikan kautta.

Ystävällisin terveisin,

Oma Lääkärisi asemien henkilökunta

 

Tampereella Tesoman hyvinvointikeskuksen palvelut toteutetaan yhteistyössä Tampereen kaupungin, Mehiläisen ja kolmannen sektorin toimijoiden kesken (allianssi). Hyvinvointikeskuksen terveysasema Oma Lääkärisi Tesoma on kaupungin julkinen terveysasema, jonka palvelut tuottaa pääasiassa Mehiläinen.

Mehiläisen Oma Lääkärisi Tesoma
Tesoman hyvinvointikeskus
Tesomankatu 4 A (3. krs)
33310 Tampere

omalaakarisitesoma@mehilainen.fi

Aukioloajat:

Terveysasema arkisin klo 8-16.
Terveysaseman neuvonta arkisin klo 8-16.

Puhelin: 040 663 4499
Digiklinikka: OmaMehiläinen-mobiilisovellus

Lisätietoa puhelinpalvelusta ja Digiklinikasta alla (Miten otan yhteyttä Oma Lääkärisi Tesoman terveysasemalle?) Kuulovammaisten ajanvarauspalvelusta on tietoa sivun oikeassa reunassa.

Huomioithan, että maanantaisin terveysasemilla on usein ruuhkaa erityisesti aamupäivisin. Iltapäivät ja loppuviikko ovat rauhallisempia.

Tervetuloa Oma Lääkärisi Tesoman asiakkaaksi!

Oma Lääkärisi Tesoma toimii liikekeskus Westerin yhteydessä toimivassa Tesoman hyvinvointikeskuksessa. Palvelemme ensisijaisesti lähialueen asukkaita Tesomalta Lamminpäähän, Myllypuroon ja Villilään. Jos olet vaihtanut osoitteen perusteella määräytyvän terveysaseman joksikin toiseksi, asioit edelleen valitsemallasi terveysasemalla.

Voit joka tapauksessa vaihtaa Oma Lääkärisi Tesoman omaksi terveysasemaksesi. Lisätietoja terveysaseman vaihtamisesta löydät täältä: Terveysaseman ja lääkärin vaihtaminen (Tampere.fi) 

Mitä palveluita Oma Lääkärisi -asemalta saa?

Saat Oma Lääkärisi -asemalta julkiseen perusterveydenhuoltoon kuuluvat lääkäri- ja sairaanhoitajavastaanotot sekä fysioterapian ja mielenterveys- ja päihdetyön palveluita. Tarvittaessa ohjaamme sinut jatkotutkimuksiin ja -hoitoon.

Oma Lääkärisi -terveysasema toimii Tesomalla Tesoman hyvinvointikeskuksessa, josta on saatavilla terveysaseman palvelujen ohella myös esimerkiksi suun terveydenhuollon ja sosiaaliohjauksen palveluita, ja henkilökuntamme auttaa sinua löytämään näistä juuri sinua parhaiten tukevan kokonaisuuden. Tavoitteenamme on edistää Tesoman alueen asukkaiden terveyttä ja hyvinvointia, kaventaa terveyseroja ja tarjota asiakkaillemme monipuolista tukea omasta hyvinvoinnista huolehtimiseen ja hyvään elämään. Tesoman hyvinvointikeskuksen eri palveluista, tapahtumista ja toiminnasta sekä ilman ajanvarausta tavoitettavista asiantuntijoista saat tietoa osoitteesta http://www.omatesoma.net

Miten otan yhteyttä Oma Lääkärisi Tesoman terveysasemalle?

Oma Lääkärisi Tesoma palvelee ensisijaisesti ajanvarauksella, puhelimitse ja 24/7 toimivan digiklinikan kautta.

Jos tarvitset äkillisesti kiireellistä hoitoa, voit tulla arkisin suoraan terveysasemalle aukioloaikoina ilman ajanvarausta päivystyksen arvioon, jossa palvelemme vuoronumerolla. Suosittelemme kuitenkin soittamaan terveysaseman numeroon etukäteen, mikäli mahdollista. Kiireellisestä hoidosta saat lisätietoa täältä: Hätätilanteet ja päivystys (Tampere.fi) Henkeä uhkaavissa hätätapauksissa soita aina 112.

Puhelinpalvelumme on avoinna ma–pe klo 8–16 numerossa 040 663 4499 (suora numero Oma Lääkärisi Tesoman terveysasemalle). Meillä on takaisinsoittopalvelu, eli soitamme sinulle pian takaisin. Toimi kuulemiesi ohjeiden mukaan, ja saat samalla arvion takaisinsoittoajasta. Varaudu antamaan henkilötunnuksesi, ja ota mielellään Kela-korttisi valmiiksi esille. Soitamme aina takaisin saman päivän aikana, ja pyrimme soittamaan 10 minuutin tarkkuudella sinulle ilmoitettuun kellonaikaan nähden. Jos et pysty jättämään soittopyyntöä, numerosi tallentuu joka tapauksessa ja soitamme sinulle pian. Hoidon tarpeen kiireellisyys arvioidaan takaisin soitetun puhelun aikana.

Digiklinikka 24/7 on kätevä vaihtoehto puhelinsoitolle tai monessa tapauksessa myös terveysasemakäynnille.

Tesoman terveyspalvelualueen (postinumerot 33300, 33310, 33330, 33340 ja 33420) asukkaat voivat käyttää Digiklinikalla perusterveydenhuollon etävastaanottoa maksutta joka päivä kaikkina vuorokauden aikoina. Saat Digiklinikalla yhteyden lääkäriin tunnissa (yöllä ensisijaisesti hoitajaan). Digiklinikalla hoidettavia vaivoja ovat tyypillisesti esim. virtsatieinfektiot, silmätulehdukset, ihottumat, flunssat, allergiaoireet ja hyönteisten pistot. Voit kuitenkin asioida Digiklinikalla kaikissa muissakin terveysasioissa, ja tarvittaessa sinut ohjataan eteenpäin.

Digiklinikalle pääsee OmaMehiläinen-mobiilisovelluksella tai osoitteessa oma.mehilainen.fi . Lisätietoja Digiklinikasta saat edellä mainitusta osoitteesta tai terveysasemalta. Huomioithan, että yksityispuolen keskustelut ovat maksullisia.

Huomioithan, että vastaanottoaikoja Oma Lääkärisi -terveysasemille ei voi varata Mehiläisen yleisen verkkoajanvarauksen tai sovelluksen kautta.

Miten toimin saapuessani terveysasemalle?

Liikenneyhteyksiin, pysäköintiin ja sisäänkäyntiin liittyvät ohjeet löydät täältä.

Varatulle ajalle ei tarvitse ilmoittautua vastaanotolle tullessa. Kutsumme sinut nimellä 3. kerroksen aulan odotustilasta. Kiirevastaanotto (päivystys) ja useimmat toimenpideajat ovat B-päädyssä. Fysioterapeutin, diabeteshoitajan, mielenterveyshoitajan ja psykologin vastaanotot ovat A-päädyssä. Lääkärien ja hoitajien vastaanottoja on molemmissa päädyissä. Päivystyksen arvio ja terveysaseman neuvonta ovat A-päädyssä.

Jos tulet kiireellisellä päivystysasialla ilman ajanvarausta, ota vuoronumero päivystyksen arvioon.  Kutsumme sinut vuoronumerolla.

Terveysaseman neuvonnassa voit hoitaa ajanvarauksen kuvantamistutkimukseen (vaatii lääkärin lähetteen) ja ilmoittaa terveysaseman vaihdosta. Huomioithan, että neuvonnassa ei varata aikoja terveysasemalle eikä uusita reseptejä. Palvelemme vuoronumerolla.

Laboratorio- ja kuvantamistutkimukset

Oma Lääkärisi -aseman kautta saat myös tarvittavat perusterveydenhuollon tavanomaiset laboratorio- ja kuvantamistutkimukset. Nämä edellyttävät lääkärin lähetettä, ja palvelut tarjotaan pääasiassa Fimlab Laboratorioiden toimipisteissä, Mehiläisen röntgenissä Finlaysonilla ja Kuvantamiskeskuksen röntgenissä Hatanpäällä. Fimlabin lähin toimipiste sijaitsee Tesomalla aivan terveysaseman naapurissa. Laboratorio- ja kuvantamistutkimuksiin tulee varata aika.

Laboratoriotutkimusten ajanvaraus tehdään itse verkossa tai puhelimitse, ks. Fimlabin ajanvaraus (Fimlab.fi).

Kuvantamistutkimusten ajanvaraus tapahtuu seuraavasti:

Röntgen Mehiläinen Finlayson, ajanvaraus p. 010 414 6015 ma–pe 8.30–16
(Varatessasi aikaa kerro olevasi Oma Lääkärisi Tesoman asiakas.)

Röntgen Hatanpää, ajanvaraus p. 03 3116 4300 ma–to 8–15, pe 9–15
(Jos lääkärin vastaanoton yhteydessä ei ole tehty varausta)

Reseptien uusinta

Näet omat sähköiset resepti- ja terveystietosi Omakanta-palvelussa (www.kanta.fi) kautta, ja pääset siellä helposti uusimaan reseptisi. Reseptit voi tarvittaessa uusia myös takaisinsoittojärjestelmämme kautta tai apteekissa pientä maksua vastaan.

Mitä Oma Lääkärisi -asemalla asiointi maksaa?

Asiakasmaksut Oma Lääkärisi -asemalla ovat täysin samat kuin Tampereen kaupungin muilla terveysasemilla, ja ne veloittaa kaupunki (huom. veloitukset myös käyttämättä jätetyistä ajoista).

Huomaathan, että Mehiläisen Oma Lääkärisi -terveysasemat ja Mehiläisen yksityislääkärikeskukset ja -sairaalat ovat erillisiä yksiköitä ja niissä on eri palvelut. Oma Lääkärisi -asemat ovat julkisia terveysasemia kuten esimerkiksi Tampereen kaupungin omat terveysasemat Lielahdessa tai Tipotiellä. Voit käyttää Mehiläisen työterveyshuoltoa ja itse maksavana asiakkaana myös yksityislääkäripalveluita, vaikka olet Oma Lääkärisi -terveysaseman asiakas.

 

Ajankohtaista koronaviruksesta löydät Mehiläisen verkkosivuilta.

Uncategorized

Kuumuuden terveysvaikutukset

Lämmin ilma ja kuumuus ovat vallanneet Suomen. Pitkä hellejakso vaikuttaa elimistöön monin eri tavoin ja kuumuuden terveysvaikutukset on hyvä ottaa huomioon. Kuumuus heikentää esimerkiksi vanhusten sekä sairaiden fyysistä terveyttä entisestään. Mitä pitkä hellejakso tarkoittaa terveyden kannalta? Pitkä hellejakso rasittaa pitkäaikaissairaiden.. Lue lisää