Oma Lääkärisi Tampere keskusta

INFLUENSSAROKOTUKSET

Influenssarokotukset alkavat viikolla 43. Tänä vuonna influenssarokotukset pelkästään ajanvarauksella. Ajan voitte varata soittamalla ajanvarausnumeroomme tai digiklinikan kautta.

Muutokset toiminnassa koronavirusepidemian vuoksi

Koronavirusepidemian vuoksi toivomme yhteydenotot ensisijaisesti puhelimitse tai digiklinikan kautta. Suosittelemme käyttämään Mehiläisen Digiklinikkaa. Digiklinikka löytyy osoitteesta oma.mehilainen.fi tai puhelimesi sovelluskaupasta. Valitse toimipaikaksi joko Oma Lääkärisi Hervanta, Keskusta tai Tesoma terveysasemasi mukaisesti. Tällöin palvelu on maksuton.

Kiireettömiä asioita (muun muassa lausunnot, kiireettömät toimenpiteet ja määräaikaiskontrollit) hoidetaan rajoitetusti epidemian aikana. Pyrimme hoitamaan osan kiireettömistä vastaanotoista puhelimitse.

Työntekijöiden ja erityisesti iäkkäiden asiakkaiden suojelemiseksi haluamme välttää koronaviruksen leviämistä tiloissamme. Tämän vuoksi toivomme, että tulette paikalle juuri ennen sovittua vastaanottoaikaa. Lähetämme sairaslomatodistukset tms. kotiin postitse. Älkää tuoko terveysasemalle papereitanne tms. vaan ottakaa niistä kuva ja lähettäkää ne meille Digiklinikan kautta.

Ystävällisin terveisin,

Oma Lääkärisi asemien henkilökunta

 

Tampereen keskustassa Oma Lääkärisi asema on kaupungin julkinen terveysasema, jonka palvelut tuottaa Mehiläinen yhteistyössä Tampereen kaupungin kanssa.

Terveyspalveluiden tuottajan vaihtuminen koskee 15 200 keskustassa ja 13 500 Hervannassa sekä Vuoreksessa asuvaa tamperelaista.

Mehiläinen Oma Lääkärisi Tampere keskusta

Finlaysonin alue
Itäinenkatu 3, 1. kerros
33210 Tampere

Aukioloajat:

Aukioloajat ja puhelinpalvelu ma-to klo 8-16, pe ja juhlapyhien aatot klo 8-15

Puhelin: 040 571 4222
Digiklinikka: OmaMehiläinen-mobiilisovellus

Potilastoimisto on avoinna ma-to klo 8 – 12 ja 12.30 – 16 ja pe 9 – 12 ja 12.30 – 15.

Huomioithan, että maanantaisin terveysasemilla on usein ruuhkaa erityisesti aamupäivisin. Iltapäivät ja loppuviikko ovat rauhallisempia.

Tervetuloa Oma Lääkärisi Tampereen keskustan asiakkaaksi!

Oma Lääkärisi Tampereen keskusta toimii Finlaysonilla Mehiläisen tilojen yhteydessä 1. kerroksessa. Asiakkaiden on mahdollista varata aikoja puhelimitse aikoja terveysasemalle.
Terveysaseman vaihtamisesta tehdään aina kirjallinen ilmoitus. Täytetty lomake palautetaan joko henkilökohtaisesti tai postitse. Lisätietoja terveysaseman vaihtamisesta sekä vaihtolomake löytyvät Tampereen kaupungin www-sivuilta: Terveysaseman ja lääkärin vaihtaminen (Tampere.fi).

Mitä palveluita Oma Lääkärisi -asemalta saa?

Saat Oma Lääkärisi -asemalta julkiseen perusterveydenhuoltoon kuuluvat lääkäri- ja sairaanhoitajavastaanotot sekä mielenterveys- ja päihdetyön palveluita. Tarvittaessa ohjaamme sinut jatkotutkimuksiin ja -hoitoon.
Tavoitteenamme on edistää Tampereen alueen asukkaiden terveyttä ja hyvinvointia, kaventaa terveyseroja, vahvistaa hoidon asiakaskeskeisyyttä ja tukea asiakkaitamme omasta hyvinvoinnista huolehtimisessa.

Miten otan yhteyttä Oma Lääkärisi keskustan terveysasemalle?

Oma Lääkärisi keskusta palvelee ensisijaisesti ajanvarauksella, puhelimitse ja digiklinikan kautta.
Voit tulla Oma Lääkärisi keskustan terveysasemalle jos tarvitset kiireellistä hoitoa, voit tulla arkisin suoraan terveysasemalle aukioloaikoina ilman ajanvarausta vuoronumerolla. Suosittelemme kuitenkin soittamaan terveysaseman numeroon etukäteen, mikäli mahdollista. Kiireellisestä hoidosta saat lisätietoa täältä: Hätätilanteet ja päivystys (Tampere.fi). Henkeä uhkaavissa hätätapauksissa soita aina 112. 

Ajanvaraus Oma Lääkärisi asemille: keskusta p. 040 571 4222. Oma Lääkärisi –asemilla on käytössä myös Mehiläisen maksuton Digiklinikka asemien aukioloaikoina.

Puhelinpalvelumme on avoinna ma–to klo 8–16 sekä pe ja juhlapyhien aatot 8-15 numerossa 040 571 4222 (suora numero Oma Lääkärisi Tampereen keskustan terveysasemalle). Terveysasemalla on käytössä takaisinsoittoautomaatti. Kaikkien asiakkaiden soittamat puhelut ohjautuvat takaisinsoittopalveluun, mistä asiakas valitsee asioimisaiheen (päivystys, muut asiat esim. reseptiuusinta tai kiireetön ajanvaraus hoitajan tai lääkärin vastaanotolle, tutkimustulokset ja ajan peruutus.) Valikon avulla pystymme soittamaan kiireellistä hoitoa tarvitseville ensin. Kaikille soitetaan takaisin saman päivän aikana luvattuna takaisinsoittoaikana.

Digiklinikka on kätevä vaihtoehto puhelinsoitolle. Ladattuasi matkapuhelimeesi OmaMehiläinen-sovelluksen voit asioida sen kautta terveysasemalla maksutta. Digiklinikalla voit hoitaa monia terveyteesi liittyviä asioita sähköisesti. Voit keskustella chat-palvelussa hoitajan kanssa, kysyä tutkimustuloksistasi ja jättää uusintapyynnön resepteillesi. Digiklinikan chat on auki samaan aikaan kuin puhelinpalvelu. Digiklinikan saat käyttöösi lataamalla puhelimeesi OmaMehiläinen-sovelluksen ja valitsemalla Omat tiedot -kohdassa Oma Lääkärisi -terveysaseman Tampereen keskusta.

Huomioithan, että vastaanottoaikoja Oma Lääkärisi -terveysasemille ei voi varata Mehiläisen yleisen verkkoajanvarauksen kautta.

Miten toimin saapuessani terveysasemalle?

Jos saavut ennalta varatulle vastaanotolle, ilmoittautumista ei tarvita. Voit istua aulaan odottamaan, sinut kutsutaan nimellä vastaanotolle.  Päivystykseen tullessasi, ota vuoronumero ja istuudu odottamaan. Potilastoimistossa asiodaan myös vuoronumerolla.

Varatun ajan peruminen

Voitte perua varaamanne ajan ajanvarausnumerostamme aukioloaikoinamme ja muina aikoina terveyspalveluiden neuvonnan kautta numerosta 03 10023.

Laboratorio- ja kuvantamistutkimukset

Oma Lääkärisi -aseman kautta saat myös tarvittavat perusterveydenhuollon tavanomaiset laboratorio- ja kuvantamistutkimukset. Kuvantamistutkimukset tehdään pääsääntöisesti Mehiläisen lääkärikeskuksessa Finlaysonilla, jonne ei tarvitse varata aikaa. Muussa tapauksessa ajanvaraus tapahtuu potilastoimiston kautta. Oma Lääkärisi Tampereen keskustan potilastoimisto palvelee ma-to klo 8.00-12.00 ja 12.30-16.00, sekä pe klo 9.00-12.00 ja 12.30-15.00.

Laboratoriotutkimuksissa voit käydä ilman ajanvarausta Mehiläisen laboratoriossa Finlaysonilla 3. kerroksessa. Halutessasi voit varata myös ajan: Mehiläisen laboratorion ajanvaraus.

Myös Fimlabin näytteenottopalvelu on käytettävissäsi Fimlabin ajanvaraus (Fimlab.fi).

Reseptien uusinta

Näet omat sähköiset resepti- ja terveystietosi Omakanta-palvelussa (www.kanta.fi) kautta, ja pääset siellä helposti uusimaan reseptisi. Reseptit voi tarvittaessa uusia myös takaisinsoittojärjestelmämme kautta tai apteekissa pientä maksua vastaan.

Mitä Oma Lääkärisi -asemalla asiointi maksaa?

Asiakasmaksut Oma Lääkärisi -asemalla ovat täysin samat kuin Tampereen kaupungin muilla terveysasemilla, ja ne veloittaa kaupunki (huom. veloitukset myös käyttämättä jätetyistä ajoista).
Huomaathan, että Mehiläisen Oma Lääkärisi -terveysasemat ja Mehiläisen yksityislääkärikeskukset ja -sairaalat ovat erillisiä yksiköitä ja niissä on eri palvelut. Oma Lääkärisi -asemat ovat julkisia terveysasemia kuten esimerkiksi Tampereen kaupungin omat terveysasemat Lielahdessa tai Tipotiellä. Voit käyttää Mehiläisen työterveyshuoltoa ja itse maksavana asiakkaana myös yksityislääkäripalveluita, vaikka olet Oma Lääkärisi -terveysaseman asiakas.

 

Ajankohtaista koronaviruksesta löydät Mehiläisen verkkosivuilta.

Uncategorized

Kuumuuden terveysvaikutukset

Lämmin ilma ja kuumuus ovat vallanneet Suomen. Pitkä hellejakso vaikuttaa elimistöön monin eri tavoin ja kuumuuden terveysvaikutukset on hyvä ottaa huomioon. Kuumuus heikentää esimerkiksi vanhusten sekä sairaiden fyysistä terveyttä entisestään. Mitä pitkä hellejakso tarkoittaa terveyden kannalta? Pitkä hellejakso rasittaa pitkäaikaissairaiden.. Lue lisää

Digiklinikka

Mehiläinen on ottanut  Oma Lääkärisi –asemilla käyttöön Digiklinikka chat-palvelun. OmaMehiläinen -sovelluksen kautta Oma Lääkärisi -aseman asiakkaat voivat ilmaiseksi ottaa yhteyden sairaanhoitajaan tai lääkäriin. OmaMehiläisen kautta Mehiläisen valinnanvapauspilotin asiakkaat voivat mm. asioida lääkärin ja sairaanhoitajan vastaanotolla, jättää reseptien uusimispyynnöt, tilata reseptilääkkeet.. Lue lisää