Oma Lääkärisi Hervanta

INFLUENSSAROKOTUKSET

Influenssarokotukset alkavat viikolla 43. Tänä vuonna influenssarokotukset pelkästään ajanvarauksella. Ajan voitte varata soittamalla ajanvarausnumeroomme tai digiklinikan kautta.

Muutokset toiminnassa koronavirusepidemian vuoksi

Koronavirusepidemian vuoksi toivomme yhteydenotot ensisijaisesti puhelimitse tai digiklinikan kautta. Suosittelemme käyttämään Mehiläisen Digiklinikkaa. Digiklinikka löytyy osoitteesta oma.mehilainen.fi tai puhelimesi sovelluskaupasta. Valitse toimipaikaksi joko Oma Lääkärisi Hervanta, Keskusta tai Tesoma terveysasemasi mukaisesti. Tällöin palvelu on maksuton.

Kiireettömiä asioita (muun muassa lausunnot, kiireettömät toimenpiteet ja määräaikaiskontrollit) hoidetaan rajoitetusti epidemian aikana. Pyrimme hoitamaan osan kiireettömistä vastaanotoista puhelimitse.

Työntekijöiden ja erityisesti iäkkäiden asiakkaiden suojelemiseksi haluamme välttää koronaviruksen leviämistä tiloissamme. Tämän vuoksi toivomme, että tulette paikalle juuri ennen sovittua vastaanottoaikaa. Lähetämme sairaslomatodistukset tms. kotiin postitse. Älkää tuoko terveysasemalle papereitanne tms. vaan ottakaa niistä kuva ja lähettäkää ne meille Digiklinikan kautta.

Ystävällisin terveisin,

Oma Lääkärisi asemien henkilökunta

 

Tampereella Hervannan Oma Lääkärisi asema on kaupungin julkinen terveysasema, jonka palvelut tuottaa Mehiläinen yhteistyössä Tampereen kaupungin kanssa.
Terveyspalveluiden tuottajan vaihtuminen koskee 15 200 keskustassa ja 13 500 Hervannassa sekä Vuoreksessa asuvaa tamperelaista.

Mehiläinen Oma Lääkärisi Hervanta

Osoitetiedot:

Kauppakeskus DUO
Pietilänkatu 2
33720 Tampere

Aukioloajat:

Tampereen Hervannan Oma Lääkärisi Terveysasema on avoinna
Avoinna arkisin ma-to klo 8-16
Pe ja juhlapyhien aatot klo 8-15

Potilastoimisto on avoinna ma-to klo 8 -11.30 ja 12 – 16 ja pe 8 – 11.30 ja 12 – 15. Poikkeuksena ti-aamut, jolloin potilastoimisto aukeaa klo 9.

Puhelin: 040 671 0004
Digiklinikka: OmaMehiläinen-mobiilisovellus
Huomioithan, että maanantaisin terveysasemilla on usein ruuhkaa erityisesti aamupäivisin. Iltapäivät ja loppuviikko ovat rauhallisempia.

Tervetuloa Oma Lääkärisi Hervannan asiakkaaksi!

Oma Lääkärisi Hervanta toimii kauppakeskus Duossa. Palvelemme ensisijaisesti lähialueen asukkaita Hervannassa sekä Vuoreksessa asuvia tamperelaisia.
Terveysaseman vaihtamisesta tehdään aina kirjallinen ilmoitus. Täytetty lomake palautetaan joko henkilökohtaisesti tai postitse. Lisätietoja terveysaseman vaihtamisesta sekä vaihtolomake löytyvät Tampereen kaupungin www-sivuilta: Terveysaseman ja lääkärin vaihtaminen (Tampere.fi).

Mitä palveluita Oma Lääkärisi -asemalta saa? 

Saat Oma Lääkärisi -asemalta julkiseen perusterveydenhuoltoon kuuluvat lääkäri- ja sairaanhoitajavastaanotot sekä mielenterveys- ja päihdetyön palveluita. Tarvittaessa ohjaamme sinut jatkotutkimuksiin ja -hoitoon.
Tavoitteenamme on edistää Hervannan alueen asukkaiden terveyttä ja hyvinvointia, kaventaa terveyseroja, vahvistaa hoidon asiakaskeskeisyyttä ja tukea asiakkaitamme omasta hyvinvoinnista huolehtimisessa.

Miten otan yhteyttä Oma Lääkärisi Hervannan terveysasemalle?

Oma Lääkärisi Hervanta palvelee ensisijaisesti ajanvarauksella, puhelimitse ja digiklinikan kautta.

Voit tulla arkisin Oma Lääkärisi Hervannan terveysasemalle jos tarvitset kiireellistä hoitoa, voit tulla arkisin suoraan terveysasemalle aukioloaikoina ilman ajanvarausta vuoronumerolla. Suosittelemme kuitenkin soittamaan terveysaseman numeroon etukäteen, mikäli mahdollista. Kiireellisestä hoidosta saat lisätietoa täältä: Hätätilanteet ja päivystys (Tampere.fi) Henkeä uhkaavissa hätätapauksissa soita aina 112.
Ajanvaraus Oma Lääkärisi Hervannan asemalle p. 040 671 0004. Oma Lääkärisi –asemilla on käytössä myös maksutta Mehiläisen Digiklinikka asemien aukioloaikoina.

Puhelinpalvelumme on avoinna ma–to klo 8–16 ja pe sekä juhlapyhien aattoina klo 8-15 numerossa 040 671 0004 (suora numero Oma Lääkärisi Hervannan terveysasemalle). Kaikkien asiakkaiden soittamat puhelut ohjautuvat takaisinsoittopalveluun, mistä asiakas valitsee asioimisaiheen (päivystys, muut asiat esim. reseptiuusinta tai kiireetön ajanvaraus hoitajan tai lääkärin vastaanotolle, tutkimustulokset ja ajan peruutus.) Valikon avulla pystymme soittamaan kiireellistä hoitoa tarvitseville ensin. Kaikille soitetaan takaisin saman päivän aikana luvattuna takaisinsoittoaikana.

Digiklinikka on kätevä vaihtoehto puhelinsoitolle. Ladattuasi matkapuhelimeesi OmaMehiläinen-sovelluksen voit asioida sen kautta terveysasemalla maksutta. Digiklinikalla voit hoitaa monia terveyteesi liittyviä asioita sähköisesti. Voit keskustella chat-palvelussa hoitajan kanssa, kysyä tutkimustuloksistasi ja jättää uusintapyynnön resepteillesi. Digiklinikan chat on auki samaan aikaan kuin puhelinpalvelu. Digiklinikan saat käyttöösi lataamalla puhelimeesi OmaMehiläinen-sovelluksen ja valitsemalla Omat tiedot -kohdassa Oma Lääkärisi -terveysaseman Hervanta, Tampere.

Huomioithan, että vastaanottoaikoja Oma Lääkärisi -terveysasemille ei voi varata Mehiläisen yleisen verkkoajanvarauksen kautta.

Miten toimin saapuessani terveysasemalle?

Jos saavut ennalta varatulle vastaanotolle, ilmoittautumista ei tarvita. Voit istua aulaan odottamaan, sinut kutsutaan nimellä vastaanotolle. Päivystykseen tullessasi ota vuoronumero ja istuudu odottamaan. Potilastoimistossa asioidaan myös vuoronumerolla.

Varatun ajan peruminen

Voitte perua varaamanne ajan ajanvarausnumerostamme aukioloaikoinamme ja muina aikoina terveyspalveluiden neuvonnan kautta numerosta 03 10023.

Laboratorio- ja kuvantamistutkimukset

Oma Lääkärisi -aseman kautta saat myös tarvittavat perusterveydenhuollon tavanomaiset laboratorio- ja kuvantamistutkimukset. Nämä edellyttävät lääkärin lähetettä, ja palvelut tarjotaan pääasiassa Fimlab-laboratorioiden toimipisteissä, Mehiläisen röntgenissä Finlaysonilla ja Kuvantamiskeskuksen röntgenissä Hatanpäällä.

Kuvantamistutkimukset tehdään pääsääntöisesti Mehiläisen lääkärikeskuksessa Finlaysonilla.
Kuvantamistutkimusten ajanvaraus tapahtuu seuraavasti:
Röntgen Mehiläinen Finlayson, ajanvaraus p. 010 414 6015 ma – pe klo 8.30–16
(Varatessasi aikaa kerro olevasi Oma Lääkärisi Hervannan asiakas.)
Finlaysonin röntgen palvelee myös ilman ajanvarausta.

Laboratoriotutkimusten ajanvaraus tehdään itse verkossa tai puhelimitse, ks. Fimlabin ajanvaraus (Fimlab.fi).
Lähin Fimlabin toimipiste palvelee Hervannassa.
Itäinenkatu 38
Ajanvarauksella ma – pe klo 7.30-13
Päivystyspotilaat vuoronumerolla ma – pe klo 7.30 – 13.

Reseptien uusinta

Näet omat sähköiset resepti- ja terveystietosi Omakanta-palvelussa (www.kanta.fi) kautta, ja pääset siellä helposti uusimaan reseptisi. Reseptin voit tarvittaessa uusia myös digiklinikalla tai takaisinsoittojärjestelmän kautta.

Mitä Oma Lääkärisi -asemalla asiointi maksaa?

Asiakasmaksut Oma Lääkärisi -asemalla ovat täysin samat kuin Tampereen kaupungin muilla terveysasemilla, ja ne veloittaa kaupunki (huom. veloitukset myös käyttämättä jätetyistä ajoista).
Huomaathan, että Mehiläisen Oma Lääkärisi -terveysasemat ja Mehiläisen yksityislääkärikeskukset ja -sairaalat ovat erillisiä yksiköitä ja niissä on eri palvelut. Oma Lääkärisi -asemat ovat julkisia terveysasemia kuten esimerkiksi Tampereen kaupungin omat terveysasemat Lielahdessa tai Tipotiellä. Voit käyttää Mehiläisen työterveyshuoltoa ja itse maksavana asiakkaana myös yksityislääkäripalveluita, vaikka olet Oma Lääkärisi -terveysaseman asiakas.

 

Ajankohtaista koronaviruksesta löydät Mehiläisen verkkosivuilta.

Digiklinikka

Mehiläinen on ottanut  Oma Lääkärisi –asemilla käyttöön Digiklinikka chat-palvelun. OmaMehiläinen -sovelluksen kautta Oma Lääkärisi -aseman asiakkaat voivat ilmaiseksi ottaa yhteyden sairaanhoitajaan tai lääkäriin. OmaMehiläisen kautta Mehiläisen valinnanvapauspilotin asiakkaat voivat mm. asioida lääkärin ja sairaanhoitajan vastaanotolla, jättää reseptien uusimispyynnöt, tilata reseptilääkkeet.. Lue lisää

Uncategorized

Kuumuuden terveysvaikutukset

Lämmin ilma ja kuumuus ovat vallanneet Suomen. Pitkä hellejakso vaikuttaa elimistöön monin eri tavoin ja kuumuuden terveysvaikutukset on hyvä ottaa huomioon. Kuumuus heikentää esimerkiksi vanhusten sekä sairaiden fyysistä terveyttä entisestään. Mitä pitkä hellejakso tarkoittaa terveyden kannalta? Pitkä hellejakso rasittaa pitkäaikaissairaiden.. Lue lisää