Oma Lääkärisi Tesoma

Tampereella Tesoman hyvinvointikeskuksen palvelut toteutetaan yhteistyössä Tampereen kaupungin, Mehiläisen ja kolmannen sektorin toimijoiden kesken (allianssi). Hyvinvointikeskuksen terveysasema Oma Lääkärisi Tesoma on kaupungin julkinen terveysasema, jonka palvelut tuottaa pääasiassa Mehiläinen.

Mehiläisen Oma Lääkärisi Tesoma
Tesoman hyvinvointikeskus
Tesomankatu 4 A (3. krs)
33310 Tampere

omalaakarisitesoma@mehilainen.fi

Aukioloajat:

Terveysasema arkisin klo 8-16.
Potilastoimisto arkisin klo 9.30-11.30 ja klo 12.30-15.

Puhelin: 040 663 4499
Digiklinikka: OmaMehiläinen-mobiilisovellus

Lisätietoa puhelinpalvelusta ja digiklinikasta alla (Miten otan yhteyttä Oma Lääkärisi Tesoman terveysasemalle?) Kuulovammaisten ajanvarauspalvelusta on tietoa sivun oikeassa reunassa.

Huomioithan, että maanantaisin terveysasemilla on usein ruuhkaa erityisesti aamupäivisin. Iltapäivät ja loppuviikko ovat rauhallisempia.

Tervetuloa Oma Lääkärisi Tesoman asiakkaaksi!

Oma Lääkärisi Tesoma toimii liikekeskus Westerin yhteydessä toimivassa Tesoman hyvinvointikeskuksessa. Palvelemme ensisijaisesti lähialueen asukkaita Tesomalta Lamminpäähän, Myllypuroon ja Villilään. Jos olet vaihtanut osoitteen perusteella määräytyvän terveysaseman joksikin toiseksi, asioit edelleen valitsemallasi terveysasemalla.

Voit joka tapauksessa vaihtaa Oma Lääkärisi Tesoman omaksi terveysasemaksesi. Lisätietoja terveysaseman vaihtamisesta löydät täältä: Terveysaseman ja lääkärin vaihtaminen (Tampere.fi) 

Mitä palveluita Oma Lääkärisi -asemalta saa?

Saat Oma Lääkärisi -asemalta julkiseen perusterveydenhuoltoon kuuluvat lääkäri- ja sairaanhoitajavastaanotot sekä fysioterapian ja mielenterveys- ja päihdetyön palveluita. Tarvittaessa ohjaamme sinut jatkotutkimuksiin ja -hoitoon.

Tesoman hyvinvointikeskuksesta on saatavilla terveysaseman palvelujen ohella myös esimerkiksi suun terveydenhuollon ja sosiaaliohjauksen palveluita, ja henkilökuntamme auttaa sinua löytämään näistä juuri sinua parhaiten tukevan kokonaisuuden. Tavoitteenamme on edistää Tesoman alueen asukkaiden terveyttä ja hyvinvointia, kaventaa terveyseroja, vahvistaa hoidon asiakaskeskeisyyttä ja tukea asiakkaitamme omasta hyvinvoinnista huolehtimisessa.

Miten otan yhteyttä Oma Lääkärisi Tesoman terveysasemalle?

Oma Lääkärisi Tesoma palvelee ensisijaisesti ajanvarauksella, puhelimitse ja digiklinikan kautta.

Jos tarvitset hätätapauksissa kiireellistä hoitoa, voit tulla arkisin suoraan terveysasemalle aukioloaikoina ilman ajanvarausta vuoronumerolla. Suosittelemme kuitenkin soittamaan terveysaseman numeroon etukäteen, mikäli mahdollista. Kiireellisestä hoidosta saat lisätietoa täältä: Hätätilanteet ja päivystys (Tampere.fi) Henkeä uhkaavissa hätätapauksissa soita aina 112.

Puhelinpalvelumme on avoinna ma–pe klo 8–16 numerossa 040 663 4499 (suora numero Oma Lääkärisi Tesoman terveysasemalle). Meillä on takaisinsoittopalvelu, eli soitamme sinulle pian takaisin. Toimi kuulemiesi ohjeiden mukaan, ja saat samalla arvion takaisinsoittoajasta. Soitamme aina takaisin saman päivän aikana, ja pyrimme soittamaan 10 minuutin tarkkuudella sinulle ilmoitettuun kellonaikaan nähden. Jos et pysty jättämään soittopyyntöä, numerosi tallentuu joka tapauksessa ja soitamme sinulle pian. Hoidon tarpeen kiireellisyys arvioidaan takaisin soitetun puhelun aikana.

Digiklinikka on kätevä vaihtoehto puhelinsoitolle. Sitä voi käyttää tietokoneella tai matkapuhelimella. Digiklinikan kautta voit asioida terveysasemalla maksutta ja hoitaa monia terveyteesi liittyviä asioita sähköisesti. Voit keskustella chat-palvelussa terveyteesi liittyvistä asioista terveysaseman henkilökunnan kanssa, kysyä tutkimustuloksistasi ja jättää uusintapyynnön resepteillesi. Digiklinikan chat on auki samaan aikaan kuin terveysaseman puhelinpalvelu. Digiklinikan saat käyttöösi lataamalla puhelimeesi OmaMehiläinen-sovelluksen ja valitsemalla Omat tiedot -kohdassa Oma Lääkärisi -terveysaseman Tesoma, Tampere. Lisätietoja digiklinikan käyttöönotosta on tämän sivun oikeassa reunassa.

Vastaanottoaikoja Oma Lääkärisi -asemalle ei voi varata terveysaseman potilastoimiston tai Mehiläisen yleisen verkkoajanvarauksen kautta.

Miten toimin saapuessani terveysasemalle?

Liikenneyhteyksiin, pysäköintiin ja sisäänkäyntiin liittyvät ohjeet löydät täältä.

Varatulle ajalle ei tarvitse ilmoittautua vastaanotolle tullessa. Kutsumme sinut nimellä 3. kerroksen aulan odotustilasta. Kiirevastaanotto (päivystys), useimmat lääkärien ja hoitajien vastaanotot ja toimenpideajat ovat B-päädyssä. Fysioterapeutin, diabeteshoitajan, mielenterveyshoitajan ja psykologin vastaanotot ovat A-päädyssä.

Jos tulet kiireellisellä päivystysasialla ilman ajanvarausta päivystävän hoitajan vastaanotolle, ota vuoronumero päivystyksen vuoronumeroautomaatista B-aulan peräseinältä ja odota aulassa. Jonotilanne näkyy numeronäytöllä. Kutsumme sinut vuoronumerolla. Huomioithan, että erityisesti maanantaina aamupäivällä jonotusajat vuoronumerolla ovat usein pitemmät kuin iltapäivisin ja loppuviikolla.

Potilastoimistossa voit hoitaa ajanvarauksen kuvantamistutkimukseen (vaatii lääkärin lähetteen), ilmoittaa terveysaseman vaihdosta tai suorittaa korttimaksun, mikäli et voi maksaa terveyskeskusmaksua tilisiirtona. Huomioithan, että potilastoimistossa ei varata aikoja terveysasemalle eikä uusita reseptejä. Palvelemme vuoronumerolla.

Laboratorio- ja kuvantamistutkimukset

Oma Lääkärisi -aseman kautta saat myös tarvittavat perusterveydenhuollon tavanomaiset laboratorio- ja kuvantamistutkimukset. Nämä edellyttävät lääkärin lähetettä, ja palvelut tarjotaan pääasiassa Fimlab Laboratorioiden toimipisteissä, Mehiläisen röntgenissä Finlaysonilla ja Kuvantamiskeskuksen röntgenissä Hatanpäällä. Fimlabin lähin toimipiste sijaitsee Tesomalla aivan terveysaseman naapurissa. Laboratorio- ja kuvantamistutkimuksiin tulee varata aika.

Laboratoriotutkimusten ajanvaraus tehdään itse verkossa tai puhelimitse, ks. Fimlabin ajanvaraus (Fimlab.fi).

Kuvantamistutkimusten ajanvaraus tapahtuu seuraavasti:

Röntgen Mehiläinen Finlayson, ajanvaraus p. 010 414 6015 ma–pe 8.30–16
(Varatessasi aikaa kerro olevasi Oma Lääkärisi Tesoman asiakas.)

Röntgen Hatanpää, ajanvaraus p. 03 3116 4300 ma–to 8–15, pe 9–15
(Jos lääkärin vastaanoton yhteydessä ei ole tehty varausta)

Reseptien uusinta

Näet omat sähköiset resepti- ja terveystietosi Omakanta-palvelussa (www.kanta.fi) kautta, ja pääset siellä helposti uusimaan reseptisi. Reseptit voi tarvittaessa uusia myös takaisinsoittojärjestelmämme kautta tai apteekissa pientä maksua vastaan.

Mitä Oma Lääkärisi -asemalla asiointi maksaa?

Asiakasmaksut Oma Lääkärisi -asemalla ovat täysin samat kuin Tampereen kaupungin muilla terveysasemilla, ja ne veloittaa kaupunki (huom. veloitukset myös käyttämättä jätetyistä ajoista).

Huomaathan, että Mehiläisen Oma Lääkärisi -terveysasemat ja Mehiläisen yksityislääkärikeskukset ja -sairaalat ovat erillisiä yksiköitä ja niissä on eri palvelut. Oma Lääkärisi -asemat ovat julkisia terveysasemia kuten esimerkiksi Tampereen kaupungin omat terveysasemat Lielahdessa tai Tipotiellä. Voit käyttää Mehiläisen työterveyshuoltoa ja itse maksavana asiakkaana myös yksityislääkäripalveluita, vaikka olet Oma Lääkärisi -terveysaseman asiakas.

Uncategorized

Kuumuuden terveysvaikutukset

Lämmin ilma ja kuumuus ovat vallanneet Suomen. Pitkä hellejakso vaikuttaa elimistöön monin eri tavoin ja kuumuuden terveysvaikutukset on hyvä ottaa huomioon. Kuumuus heikentää esimerkiksi vanhusten sekä sairaiden fyysistä terveyttä entisestään. Mitä pitkä hellejakso tarkoittaa terveyden kannalta? Pitkä hellejakso rasittaa pitkäaikaissairaiden.. Lue lisää